Pastoral - Župni zbor Gospe Stenjevečke
Prije 50- tak godina u našu su župu došle sestre Služavke Maloga Isusa.
 
S. Krizostoma Tuđman vodila je dječji zbor od 1960. do 1976. godine u kojem sam bila aktivna. Sestra je niska rasta, snažnog glasa, spretna za orguljama, strogog pogleda, ali vrlo draga djeci. Uz njenu pratnju župni zbor vodio je Dragutin Goldin (1963.-1973.).

S. Krizostoma odlazi u zasluženu mirovinu, a na njeno mjesto dolazi s. Mirjam Dedić (1973.-1978.) i preuzima vodstvo zbora. Mlada i poletna, uvijek nasmijana, uvodi red u notni materijal, koji je do tada rukom pisan, zbor se širi, pjevači su svih uzrasta, od srednjoškolaca pa do umirovljenika.

Odlaskom s. Mirjam dolazi s. Irma Šoldo (1978.-1981.) tiha i plaha, jednostavna i skromna, koja se prihvaća orgulja, a vodstvo zbora prepušta Dragutinu Goldinu (1978.-1981.), nadarenom pjevaču i dirigentu, koji svojim radom privlači pjevače.
 
Osnivanjem novih župa i stvaranjem novih granica naše župe, udajom i ženidbom nekih članova, odlaze i pjevači iz župe. To je otežalo rad novoj s. Ani Čajko-Šešerko (1981.-1987.). Bila je draga, jednostavna, vesela. Tada desetak pjevača pjeva u zboru, uglavnom su to žene starije dobi i nas nekoliko djevojaka.

Tako je nažalost bilo i kasnije u vrijeme s. Ivanke Lukšić (1987.-1994.). Iako su to burne ratne godine, tek kad su nestajale kućice, a nicalo naselje, polako su pristizali novi članovi.

Okretna, brza, spretna i vesela s. Katarina Penić-Sirak (1994.-2004.) svojim znanjem i šarmom dovodi nove pjevače u zbor (25- 30 članova), no ponovnim razdvajanjem župe u župu sv. Nikole Biskupa-Stenjevec II., odlazi veliki broj dobrih pjevača. Velikim naporom i širenjem naselja zbor se ponovo obnavlja.

Naša župljanka s. Valerija Sakač (2004.-2010.), koja je u zboru  pjevala 80-tih godina, sada dolazi u ulozi orguljaša, a zborom dirigira Franciska Križnjak (2004.- ).

Od 2007. svake godine organiziramo Susrete zborova kustošijskog dekanata u kojem sudjeluje petnaestak zborova. Susreti su se pokazali vrlo uspješnima jer se uz zajedničko pjevanje i ugodno druženje stječe vrijedno glazbeno iskustvo.
Zbor odlazi na putovanja: Padova, Šibenik, Boka Kotorska, Vukovar, Zlatar, u Koprivnicu na Stepinčeve note ...

Značajni datumi za zbor su 14. kolovoza i 8. rujna 2008. kada smo imali čast pjevati pred dvojicom kardinala, Josipom Bozanićem i Vinkom Puljićem. 
Svake godine održavamo tradicionalni božićni koncert pola sata prije polnoćke. Ti koncerti sporadično su se održavali od 1963., a od 1981. svake godine.

S. Imakulata Lukač
, vrlo poletna, vedrog duha, koja u zboru sudjeluje kao pjevač, a povremeno pomaže u sviranju, dolazi nam 2010. godine

Treba spomenuti da su uz časne sestre djelovali i drugi orguljaši.  Najistaknutija je svakako Marina Grošl udana Puškarić, koja je 70- tih i 80- tih, visoko profesionalno, svoje slobodno vrijeme nesebično darivala župi i zboru, a i sada povremeno uskače.
Gospođa Marija Matanović je obilježila 90-e godine, ne samo kao orguljašicu nego i kao skladateljicu. Njezine skladbe zbor vrlo rado izvodi, a narod prihvaća kao tradicionalne pjesme.
Gospodin Toni Kottek, orguljaš, samozatajan, vrijedan i nadaren glazbenik, koji za potrebe zbora radi i obrade skladbi, dolazi nam 2008.godine.
 
Danas u zboru djeluje 30-ak članova.

IMG_0126-(1).JPG


Članovi zbora su:

soprani - Nada Barešić, Martina Ceraj, Marica Delić, Željka Devaj, Verica Gašparac, Jela Marić, Marija Marušić, Mira Kerner, Svjetlana Kottek, Božica Kolman, Verica Pavlek, Gordana Piletić, Ana Prpić, Ljubica Prpić, Snježana Raguž, Tanja Zeba
 
altovi - Dubravka Berković, Ivanka Ćutić, Ivanka Hikec, Marija Matančević, Lidija Pavlek, Tanja Jokić Perković,
 
tenori - Berislav Ašperger, Vito Raguž, Miroslav Pavlek, Željko Perković, Ante Juričev Sudac, Tomislav Tolić, Ante Bubalo
 
basovi - Bosko Berković, Vinko Novinc, Rudolf Philips, Danijel Stanković, Nikola Šutalo.
 
siječanj 2011.
voditeljica zbora
 Franciska Križnjak
 
Galerija
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se ­smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije ­tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslu­žitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin ­Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.« Mk 10, 35-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora