Pastoral - Župni zbor Gospe Stenjevečke
Prije 50- tak godina u našu su župu došle sestre Služavke Maloga Isusa.
 
S. Krizostoma Tuđman vodila je dječji zbor od 1960. do 1976. godine u kojem sam bila aktivna. Sestra je niska rasta, snažnog glasa, spretna za orguljama, strogog pogleda, ali vrlo draga djeci. Uz njenu pratnju župni zbor vodio je Dragutin Goldin (1963.-1973.).

S. Krizostoma odlazi u zasluženu mirovinu, a na njeno mjesto dolazi s. Mirjam Dedić (1973.-1978.) i preuzima vodstvo zbora. Mlada i poletna, uvijek nasmijana, uvodi red u notni materijal, koji je do tada rukom pisan, zbor se širi, pjevači su svih uzrasta, od srednjoškolaca pa do umirovljenika.

Odlaskom s. Mirjam dolazi s. Irma Šoldo (1978.-1981.) tiha i plaha, jednostavna i skromna, koja se prihvaća orgulja, a vodstvo zbora prepušta Dragutinu Goldinu (1978.-1981.), nadarenom pjevaču i dirigentu, koji svojim radom privlači pjevače.
 
Osnivanjem novih župa i stvaranjem novih granica naše župe, udajom i ženidbom nekih članova, odlaze i pjevači iz župe. To je otežalo rad novoj s. Ani Čajko-Šešerko (1981.-1987.). Bila je draga, jednostavna, vesela. Tada desetak pjevača pjeva u zboru, uglavnom su to žene starije dobi i nas nekoliko djevojaka.

Tako je nažalost bilo i kasnije u vrijeme s. Ivanke Lukšić (1987.-1994.). Iako su to burne ratne godine, tek kad su nestajale kućice, a nicalo naselje, polako su pristizali novi članovi.

Okretna, brza, spretna i vesela s. Katarina Penić-Sirak (1994.-2004.) svojim znanjem i šarmom dovodi nove pjevače u zbor (25- 30 članova), no ponovnim razdvajanjem župe u župu sv. Nikole Biskupa-Stenjevec II., odlazi veliki broj dobrih pjevača. Velikim naporom i širenjem naselja zbor se ponovo obnavlja.

Naša župljanka s. Valerija Sakač (2004.-2010.), koja je u zboru  pjevala 80-tih godina, sada dolazi u ulozi orguljaša, a zborom dirigira Franciska Križnjak (2004.- ).

Od 2007. svake godine organiziramo Susrete zborova kustošijskog dekanata u kojem sudjeluje petnaestak zborova. Susreti su se pokazali vrlo uspješnima jer se uz zajedničko pjevanje i ugodno druženje stječe vrijedno glazbeno iskustvo.
Zbor odlazi na putovanja: Padova, Šibenik, Boka Kotorska, Vukovar, Zlatar, u Koprivnicu na Stepinčeve note ...

Značajni datumi za zbor su 14. kolovoza i 8. rujna 2008. kada smo imali čast pjevati pred dvojicom kardinala, Josipom Bozanićem i Vinkom Puljićem. 
Svake godine održavamo tradicionalni božićni koncert pola sata prije polnoćke. Ti koncerti sporadično su se održavali od 1963., a od 1981. svake godine.

S. Imakulata Lukač
, vrlo poletna, vedrog duha, koja u zboru sudjeluje kao pjevač, a povremeno pomaže u sviranju, dolazi nam 2010. godine

Treba spomenuti da su uz časne sestre djelovali i drugi orguljaši.  Najistaknutija je svakako Marina Grošl udana Puškarić, koja je 70- tih i 80- tih, visoko profesionalno, svoje slobodno vrijeme nesebično darivala župi i zboru, a i sada povremeno uskače.
Gospođa Marija Matanović je obilježila 90-e godine, ne samo kao orguljašicu nego i kao skladateljicu. Njezine skladbe zbor vrlo rado izvodi, a narod prihvaća kao tradicionalne pjesme.
Gospodin Toni Kottek, orguljaš, samozatajan, vrijedan i nadaren glazbenik, koji za potrebe zbora radi i obrade skladbi, dolazi nam 2008.godine.
 
Danas u zboru djeluje 30-ak članova.

IMG_0126-(1).JPG


Članovi zbora su:

soprani: Nada Barešić, Smilja Bilić, Iva Bonc, Irena Bule, Martina Ceraj, Željka Devaj, Svijetlana Kottek, Nada Kučan, Jela Marić, Marija Marušić, Gordana Piletić, Ana Prpić, Zdenka Vukadin i  s. Imakulata Lukač

alti: Marija Đurek, Ivanka Hikec, Sunčica Livajić, Marija Matančević, Lidija Pavlek, Tanja Jokić Perković, Željka Vidović i Anka Renić

tenori: Ante Juričev Sudac, Miroslav Pavlek, Željko Perković i Tomislav Tolić

basi: Bosko Berković, Vinko Novinc, Nikola Šutalo i Zvonko Mikek

orguljaš: Antun Kottek

svibanj 2019.
voditeljica zbora
 Franciska Križnjak
 
Galerija
Božja riječ

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

U one dane pojavi se Ivan Krstitelj propo­-vije­dajući u Judejskoj pustinji: »Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!« Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze! Ivan je imao odjeću od devine dlake i kožnat pojas oko bokova; ­hranom mu bijahu ska­kavci i divlji med. Grnuo k njemu Jeruzalem, sva Judeja i sva okolica jordan­ska. Primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Kad ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im: »Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe? Donosite dakle plod dostojan obraćenja. I ne usudite se govoriti u sebi: ‘Imamo oca Abrahama!’ Jer, kažem vam, Bog iz ­ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu. Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, sije­če se i u oganj baca. Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.« Mt 3, 1-12
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora