Svjetski dan misija

U nedjelju 24. listopada obilježen je Svjetski dan misija. Kao i mnogih godina prije, misijski duh ispunio je dvorište naše crkve. Zaklada Dijete svjetla, u suradnji s Prijateljima Malog Isusa, organizirala je dobrotovornu prodaju različitih rukotovorina, a prikupljena novčana sredstva namijenjena su kao potpora djelovanju Družbi sestara Služavki Maloga Isusa na Haitiju. Osim sunčevih zraka, ovu prohladnu listopadsku nedjelju grijala je svekolika plemenitost i dobrota. Naši župljani su se spremno odazvali pozivu na milosrđe te su svojim prilozima brzo punili kasice na štandovima. Akcijom je prikupljen značajan iznos kojim će se uvelike olakšati život brojnim stanovnicima siromašnog Haitija.

S Haitija nam se javila sestra Ana Uložnik, zahvaljuje svima te nam šalje pozdrave i molitveni zagovor. Trenutačno je situacija ondje jako teška, otmice su svakodnevne, bande preprečuju prijevoz nafte te je gotovo potpuno onemogućeno kretanje unutar zemlje, odlasci u bolnice, nabavka namirnica i slično. Siromaštvo je i dalje duboko i teško.

Od srca hvala svima koji su se odazvali i svojim prilogom doprinijeli ovoj akciji. Radosni smo što smo u duhu zajedništva ispisali još jednu lijepu misijsku priču.

Svjetski dan misija iznimna je prilika da se posebno spomenemo onih koji nesebično daruju sebe kako bi pomogli onima koji su u potrebi. Da bismo bili misionari, ne moramo se otisnuti u daleke krajeve. Pomažući akcijama poput ove, sami postajemo misionarima u zajednicama u kojima živimo. Papa Franjo je jednom prilikom izjavio: „Naš život zrači svjetlošću kada se potroši u služenju.“ Neka to svjetlo dobrote i dalje nastavi sjati u svakome od nas!