ŽUPNIK – Vjekoslav Meštrić

Vjekoslav Meštrić, rođen je 13. srpnja 1969. u Presečnom, općina Novi Marof, od oca Martina i majke Zorice rođene Šestak. Osnovnu školu pohađao je u Presečnom i Novom Marofu. Osjetivši Božji poziv krenuo je u rujnu 1984. u Dječačko sjemenište u Zagreb i upisao se u Interdijecezansku srednju školu za spremanje svećenika (danas Međubiskupijsko sjemenište) te maturirao 1988. godine. Nakon završene vojne obveze upisao je 1989. studij teologije te je 1994. diplomirao, a za svećenika ga je zaredio, 25. lipnja 1995. u Zagrebačkoj katedrali, zagrebački nadbiskup Franjo kard. Kuharić. Mladu misu je slavio 30. srpnja u Presečnom — kao prvi svećenik novoosnovane župe Oštrice.

U jesen iste godine imenovan je kapelanom u župi Sveta Obitelj – Zagreb gdje djeluje do 1999. godine. Od 1999. do 2001. godine nalazi se u Washingtonu na studiju. Po povratku iz Amerike postaje nadbiskupski tajnik do 2005. godine. Nakon službe nadbiskupskog tajnika postaje župnikom župe Svete Obitelji gdje djeluje od 2005. do 2010. godine.

Službu župnika u župi Uznesenja BDM Stenjevec preuzeo je 29. kolovoza 2010. godine.

ŽUPNI VIKAR – Marko Dominić

Pri kraju studija informatike, osjetio sam da me nešto „vuče“ u svećeništvo. Nisam točno znao što se sa mnom događa, misleći da su to uobičajene ljudske misli koje, kao i svake druge, dođu i prođu. Ove nisu prolazile, shvatio sam da su posebne, snažne i jake, jednostavno drugačije. I, krenuo sam promišljati o čemu se radi, kakve su to misli, da bih na kraju shvatio kako me Bog zove u svećeništvo. Odlučio sam odazvati se unatoč prijašnjem dobrome životu punom zanimacija i vlastitih interesa, shvativši kako je najbolje ono što je Božja volja.

Ime, prezime: Marko Dominić

Rođen: 10.02.1988.

Imendan: 25.04.

Rodna župa: Bl. Alojzije Stepinac, Savica, Zagreb

Župe na kojima sam prije služio: Svi Sveti – Sesvete, Navještenje BDM – Velika Gorica

Mladomisničko geslo: „Ovo sigurno znam, Bog je za mene!“ Ps 56,11

Hobi i aktivnosti: sport, informatika