Prvopričesnici

INFORMACIJE

Sakramentu prve svete pričesti pristupaju vjeroučenici 3. razreda koji su kršteni, od prvog razreda pohađaju školski vjeronauk, u 3. razredu i župnu katehezu te redovito sudjeluju na nedjeljnim misama i ostalim pobožnostima. Vjeroučenici koji nisu kršteni, a htjeli bi primiti prvu svetu pričest trebaju se javiti župniku ili s. Imakulati Lukač radi dodatne priprave.

PRIJAVE

Prijava za sakrament je u potpunosti izvršena nakon što se dostave podaci o djetetu putem poveznice koja se nalazi u nastavku te potpiše Suglasnost na roditeljskom sastanku ili naknadno u župnom uredu.

OBRAZAC ZA PRIJAVU

ŽUPNA KATEHEZA

U našoj se župi kateheze održavaju jednom tjedno prema dogovorenom rasporedu. U tijeku pandemije COVID-19 učenici trebaju dolaziti isključivo u grupu sa svojim razredom. U danima\tjednima kada učenici ne idu u školu (blagdani, praznici, izolacija razreda) ne trebaju doći ni na župnu katehezu. Svaki drugi izostanak treba se opravdati preko dolje navedene poveznice.

OBRAZAC-IZOSTANCI

NAPOMENA

Ispričnica ili bilo koji dokument koji se dostavi učiteljima\vjeroučiteljima u školi nije dostupan (GDPR, naša župa na svom području nema nijednu školu stoga suradnja vjeroučitelja i župe nije pravilnikom definirana) našim katehetama  stoga molimo da sve dokumente i informacije dostavite i/ili tražite isključivo u našoj župnoj zajednici.

Voditelj župne kateheze je s. Imakulata Lukač

VAŽNI DATUMI – šk.godina 2021./2022.

  • Potvrda o krštenju (samo ako dijete nije kršteno u našoj župi)- dostaviti do 1.11.
  • Predstavljanje kandidata župnoj zajednici – 28.11. na sv.misi u 9.30h
  • PRVA SV.PRIČEST:
  • 8. svibnja 2022. u 9:30 sati –> OŠ A. KOVAČIĆ A,B,C,D
  • 8. svibnja 2022. u 12:30 sati –> OŠ A. KOVAČIĆ E, F; i OŠ D. DOMJANIĆ, TITUŠ BREZOVAČKI
  • 15. svibnja 2022. u 9:30 sati –> OŠ MALEŠNICA I OŠ D. TADIJANOVIĆ

Uz redovitu pripravu, nastojimo našim prvopričesnicima ponuditi i niz drugih izbornih sadržaja poput Oratorija, dočeka sv.Nikole, poklada… Također, pozivamo i veselimo se svakom novom članu u našim zajednicama: Ministrantskoj zajednici, Dječjem zboru Male Gospe i čitačima.

Odrasli koji žele primiti sakrament Prve sv. Pričesti mogu se javiti u župni ured kako bi se na vrijeme uključili u potrebnu formaciju.

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE