Krizmanici

INFORMACIJE

Sakrament svete potvrde primaju vjeroučenici 8. razreda koji su kršteni, pohađaju školski vjeronauk, u 8.razredu i župnu katehezu, redovito sudjeluju na nedjeljnim misama te krizmaničkim susretima, svojim ponašanjem primjer su drugima.

PRIJAVE

Prijava za sakrament je u potpunosti izvršena nakon što se dostave podaci o djetetu putem poveznice koja se nalazi u nastavku te potpiše Suglasnost na roditeljskom sastanku ili naknadno u župnom uredu.

OBRAZAC ZA PRIJAVU

ŽUPNA KATEHEZA

U našoj se župi kateheze održavaju jednom tjedno prema dogovorenom rasporedu. U tijeku pandemije COVID-19 učenici trebaju dolaziti u grupu sa svojim razredom. U danima/tjednima kada učenici ne idu u školu (blagdani, praznici, izolacija razreda) ne trebaju doći ni na župnu katehezu. Svaki drugi izostanak treba se opravdati preko dolje navedene poveznice ili pismeno poslati po djetetu po povratku na katehezu.

OBRAZAC-IZOSTANCI

NAPOMENA

Ispričnica ili bilo koji dokument koji se dostavi učiteljima/vjeroučiteljima u školi nije dostupan (GDPR, naša župa na svom području nema nijednu školu stoga suradnja vjeroučitelja i župe nije pravilnikom definirana) našim katehetama stoga molimo da sve dokumente i informacije dostavite i/ili tražite isključivo u našoj župi.

Voditelj župne kateheze je vlč. Marko Dominić, župni vikar

VAŽNI DATUMI:

  • Potvrda o krštenju ako dijete nije ili kršteno ili pričešćeno u našoj župi – dostaviti do 1.11.
  • Predstavljanje kandidata župnoj zajednici – 28.11. na sv. misi u 12.30h.
  • Posvjedočenje za kuma* –  dostaviti do Uskrsa 2022. godine.
  • Slavlje sv. potvrde – 22.05.2022. u 11:00 sati

* TKO MOŽE KUMOVATI NA KRIZMI?

Kum/a mora biti osoba koja je i sama primila sakrament potvrde, ako je u braku, treba biti u crkvenom braku. Ne smije biti rastavljena te ponovno vjenčana ili živjeti u izvanbračnoj zajednici. Poželjno je da ima najmanje 16 godina. Kumova je dužnost »brinuti da se potvrđenik ponaša kao pravi Kristov svjedok i da vjerno vrši obveze povezane s tim Sakramentom« (usp. ZKP, kann. 872, 873, 892 i ZKIC, kan. 684). Kum, dakle, mora biti uporište, pokazatelj puta, uzor krizmaniku.

Odrasli koji žele primiti sakramenat sv. potvrde mogu se javiti u župni ured kako bi se na vrijeme uključili u potrebnu formaciju.

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE