Prvopričesnici

INFORMACIJE

Dragi prvopričesnici i roditelji,
U svrhu digitalizacije i pojednostavljenja i ubrzanja cjelokupne župne administracije, usklađenja sa Zakonom o obradi i zaštiti osobnih podataka te vođenja prijava i kartoteke prvopričesnika, molimo vas da slijedeći upute niže ispunite prijavnicu prvopričesnika, te nam nakon toga dostavite potpisanu suglasnost koju možete preuzeti na dnu stranice.

Prijavnicu je moguće ispuniti na jedan od navedenih načina:

  1. skeniranjem QR koda, nakon čega će vam se otvoriti e-prijavnica za popunjavanje
  2. preko poveznice: http://www.e-zupe.com/najava/pricest/zupa-gospa-stenjevecka

Nakon podnošenja prijave prvopričesnika biti će potrebno:

  1. Suglasnost sa suprotne strane potpisati i donijeti u župni ured ili na roditeljski sastanak prvopričesnika.
  2. Dostaviti potvrdu o krštenju ako dijete nije kršteno u našoj župi.

Najuzvišeniji je sakrament presveta euharistija u kojoj je sadržan, prinosi se i prima sam Krist Gospodin i po kojoj Crkva trajno živi i raste. Euharistijska žrtva, spomen-čin Gospodnje smrti i uskrsnuća, u kojoj se ovjekovječuje žrtva križa, vrhunac je i izvor svega bogoštovlja i kršćanskog života, kojom se označuje i ostvaruje jedinstvo Božjeg naroda i dovršava izgradnja Tijela Kristova. Ostali su naime sakramenti i sva crkvena djela apostolata s presvetom euharistijom povezani i k njoj usmjereni. (ZKP, kan. 897).
Dragi roditelji, ukoliko želite da vaše dijete pristupi sakramentu prve svete pričesti nastojte ga podržavati u svemu onome što je potrebno za dobru pripremu za sakrament pričesti, a to je: školski i župni vjeronauk, slavlje nedjeljnih i blagdanskih misa, kao i osobna i obiteljska molitva. Neka vaše dijete izgradi dobar odnos prema Bogu i ljudima kako prije primanja
sakramenta tako i poslije kroz cijeli život. Učinimo zajedno sve što je u našim ljudskim mogućnostima da to djeci potvrdimo i svojim osobnim primjerom u življenju i svjedočenju vjere.