Prije 50- tak godina u našu su župu došle sestre Služavke Maloga Isusa.

S. Krizostoma Tuđman vodila je dječji zbor od 1960. do 1976. godine u kojem sam bila aktivna. Sestra je niska rasta, snažnog glasa, spretna za orguljama, strogog pogleda, ali vrlo draga djeci. Uz njenu pratnju župni zbor vodio je Dragutin Goldin (1963.-1973.).

S. Krizostoma odlazi u zasluženu mirovinu, a na njeno mjesto dolazi s. Mirjam Dedić (1973.-1978.) i preuzima vodstvo zbora. Mlada i poletna, uvijek nasmijana, uvodi red u notni materijal, koji je do tada rukom pisan, zbor se širi, pjevači su svih uzrasta, od srednjoškolaca pa do umirovljenika.

Odlaskom s. Mirjam dolazi s. Irma Šoldo (1978.-1981.) tiha i plaha, jednostavna i skromna, koja se prihvaća orgulja, a vodstvo zbora prepušta Dragutinu Goldinu (1978.-1981.), nadarenom pjevaču i dirigentu, koji svojim radom privlači pjevače.

Osnivanjem novih župa i stvaranjem novih granica naše župe, udajom i ženidbom nekih članova, odlaze i pjevači iz župe. To je otežalo rad novoj s. Ani Čajko-Šešerko (1981.-1987.). Bila je draga, jednostavna, vesela. Tada desetak pjevača pjeva u zboru, uglavnom su to žene starije dobi i nas nekoliko djevojaka.

Tako je nažalost bilo i kasnije u vrijeme s. Ivanke Lukšić (1987.-1994.). Iako su to burne ratne godine, tek kad su nestajale kućice, a nicalo naselje, polako su pristizali novi članovi.

Okretna, brza, spretna i vesela s. Katarina Penić-Sirak (1994.-2004.) svojim znanjem i šarmom dovodi nove pjevače u zbor (25- 30 članova), no ponovnim razdvajanjem župe u župu sv. Nikole Biskupa-Stenjevec II., odlazi veliki broj dobrih pjevača. Velikim naporom i širenjem naselja zbor se ponovo obnavlja.

Naša župljanka s. Valerija Sakač (2004.-2010.), koja je u zboru  pjevala 80-tih godina, sada dolazi u ulozi orguljaša, a zborom dirigira Franciska Križnjak (2004.- ).

Od 2007. svake godine organiziramo Susrete zborova kustošijskog dekanata u kojem sudjeluje petnaestak zborova. Susreti su se pokazali vrlo uspješnima jer se uz zajedničko pjevanje i ugodno druženje stječe vrijedno glazbeno iskustvo.

Zbor odlazi na putovanja: Padova, Šibenik, Boka Kotorska, Vukovar, Zlatar, u Koprivnicu na Stepinčeve note …

Značajni datumi za zbor su 14. kolovoza i 8. rujna 2008. kada smo imali čast pjevati pred dvojicom kardinala, Josipom Bozanićem i Vinkom Puljićem. 

Svake godine održavamo tradicionalni božićni koncert pola sata prije polnoćke. Ti koncerti sporadično su se održavali od 1963., a od 1981. svake godine.

S. Imakulata Lukač, vrlo poletna, vedrog duha, koja u zboru sudjeluje kao pjevač, a povremeno pomaže u sviranju, dolazi nam 2010. godine

Treba spomenuti da su uz časne sestre djelovali i drugi orguljaši.  Najistaknutija je svakako Marina Grošl udana Puškarić, koja je 70- tih i 80- tih, visoko profesionalno, svoje slobodno vrijeme nesebično darivala župi i zboru, a i sada povremeno uskače.

Gospođa Marija Matanović je obilježila 90-e godine, ne samo kao orguljašicu nego i kao skladateljicu. Njezine skladbe zbor vrlo rado izvodi, a narod prihvaća kao tradicionalne pjesme.

Gospodin Toni Kottek, orguljaš, samozatajan, vrijedan i nadaren glazbenik, koji za potrebe zbora radi i obrade skladbi, dolazi nam 2008.godine.

Danas u zboru djeluje 30-ak članova.

Članovi zbora su:

soprani: Nada Barešić, Smilja Bilić, Irena Bule, Martina Ceraj, Željka Devaj, Svijetlana Kottek, Nada Kučan, Jela Marić, Marija Marušić, Gordana Piletić, Ana Prpić, Zdenka Vukadin i  s. Imakulata Lukač

alti: Marija Đurek, Ivanka Hikec, Sunčica Livajić, Marija Matančević, Lidija Pavlek, Tanja Jokić Perković, Željka Vidović i Anka Renić

tenori: Ante Juričev Sudac, Miroslav Pavlek, Željko Perković i Tomislav Tolić

basi: Bosko Berković, Vinko Novinc, Nikola Šutalo i Zvonko Mikek

orguljaš: Antun Kottek

svibanj 2019.

voditeljica zbora

 Franciska Križnjak