Prijatelji Malog Isusa, koji djeluju kao produžena ruka sestara Služavki Maloga Isusa, uporište u svome djelovanju i izvoru posebnog blagoslova imaju u Statutu Društva prijatelja Malog Isusa, koji je odobrila Hrvatska biskupska konferencija u Zagrebu 28. lipnja 2009. godine.

Vrlo smo aktivni u svojoj župi u zajedništvu i podršci naših časnih sestara s. Imakulate i s. Leopolde. Djelujemo karitativno pomažući svima potrebitima unutar životnog okruženja u našoj župi, a i mnogo šire: prikupljamo, naprimjer, sredstava za naše sestre Služavke Maloga Isusa koje djeluju kao misionarke na Haitiju.

Ove godine prikupili smo značajna sredstva, kao i prijašnjih godina, i predali ih na već tradicionalnoj Misijskoj izložbi u samostanu Nova Ves 55.

Snažno djelujemo i molitveno pa tako svaki ponedjeljak molimo nakon večernje svete mise molitvu „10 minuta s Isusom“ za našeg župnika, župnog vikara, časne sestre i sve koji djeluju i žive u našoj župi. Svi dolazimo s preporukama i u srcu molimo za potrebite, a naša zajednička molitva donosi milosti i mnoge plodove.

Svakog 25. u mjesecu molimo „Veliku devetnicu“, koju počinjemo na Blagovijest, koja je ujedno i patron DPMI-a, a molmo sve do 25. studenoga.

Kroz devet mjeseci, koliko je Isus boravio u krilu svoje majke, razmatramo njegov život od začeća do radosnog dolaska među nas i njegov život do dvanaeste godine. Upravo smo u vremenu iščekivanja rođenja Boga u Ddetetu Isusu i našeg brata čovjeka. Po njegovu rođenju postajemo sugrađani svetih i ukućani Božji kao što piše u Poslanici Efežanima 2:19.

Svih devet mjeseci molitve i razmatranja naša radost raste, a iščekivanje doseže eksploziju ljubavi za to maleno djetešce, našeg Malog Isusa.

Rođenje Malog Isusa nadilazi običaje, ono je u središtu naše pozornosti dok veličamo Boga zbog toga dragocjenog božićnog dara.

Naš utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler, lijepo je opisao rođenje Isusovo: „Gledamo drago Djetešce gdje plače u jaslama, slabo je, siromašno, nevoljeno, a srce mi kaže da je to Djetešce moj Bog, a koji zato postade djetetom da ga se ne plašim, već da ga ljubim svim srcem, svom dušom“.

Tako lijepi opis našeg Malog Isusa, velikog Boga, pojačava našu ljubav i iščekivanje pa tako molimo i Devetnicu uoči Božića.

Ove godine počinjemo moliti 15. 12. i molimo sve do Badnjaka. Pozivamo sve župljane i simpatizere da nam se pridruže i s nama dijele radost. Iako svi idemo na zornice, bez kojih je dojam iščekivanja nezamisliv, navečer dolazimo ponovo na misu i Devetnicu, a snagu i poticaj daje nam ljubav kojom nas ispunja Mali Isus i ništa nas ne može zaustaviti ili umoriti.

Rođendan našeg Malog Isusa nemojmo proslaviti, a da Njega ne pozovemo na slavlje. Otvorimo vrata svojih srdaca da Isus uđe i tako ćemo uvijek ostati u službi Njegove ljubavi. Kad Isus uđe u naša srca, svojom će žarkom ljubavlju spaliti sve što je loše i što mu se opire, a nas odvaja od te žarke ljubavi.

Lijepo je svakodnevno primati Malog Isusa koji se nalazi u hostiji, a kad uz to svakodnevno molimo krunicu Djeteta Isusa razmatrajući njegov život, kroz dvanaest otajstava, snažnije osjećamo njegovu prisutnost u životu.

U tijeku je „Stadlerova godina“, koja završava 8. 12. 2018. godine; molimo za njegovo uzdizanje na čast oltara. Ove smo godine prikupili značajna sredstva za njegovu beatifikaciju, koju želimo ubrzati jer on je „Otac sirotinje“, koji je za života pomagao svakom tko mu se našao na putu, a to i danas čini po zagovoru.

Za to svjedočim milostima koje sam i sama primila pa i vas pozivam da se utječete njegovu zagovoru. Upoznajte njegov život i vidjet ćete koja je čudesa činio, a i sada čini, i poželjet ćete postati Prijatelji Malog Isusa.

Puno bih mogla pisati o ljubavi i milostima koje dobivamo, ali željela bih da ih i vi primite otvarajući srca Isusovoj ljubavi. Pozivam vas da dođete na našu Devetnicu koju ćemo moliti poslije večernje svete mise od 15. do 23. 12. i zajedno proživimo radost Njegova dolaska, Njegov rođendan.

Živio mali Isus, uvijek u našim srcima!