Kada bismo riječ “Oratorij” preveli na hrvatski jezik, dobili bismo „mjesto molitve“. Sv. Ivan Bosco, svetac i zaštitnik mladih te utemeljitelj salezijanskog reda, oratorij je formirao kao mjesto na kojem se mlađim generacijama želi približiti Božja ljubav kroz igru i veselje. U oratoriju sudjeluju djeca i mladi koji kroz igru, molitvu, kratke formativne dijelove i sakramente dolaze bliže Bogu i izgrađuju odnos s Njime. Oratorij uz razne igre i formativne dijelove uključuje i razne radionice društvenih, umjetničkih i prirodoslovnih tema, glazbene igraonice, kvizove, izlete… Puno je razloga zašto oratorij godinama okuplja velik broj djece u župnim zajednicama.

Zahvalu za projekt Oratorij u Stenjevcu dugujemo don Mladenu Deliću koji nas je pozvao na Ljetni oratorij u Podsused 2019. godine te animatorima njihove zajednice od kojih smo dobili priliku učiti i rasti. Naš oratorij želimo nastaviti graditi i usavršavati te se nadamo i radujemo skoroj suradnji sa salezijanskom zajednicom iz Podsuseda.

Subotama u oratoriju možete očekivati puno igara, smijeha, radionica te trenutke sabranosti u molitvi, na sv. ispovijedi i misi. Želimo da naša djeca i njihovi roditelji osjete ljubav prema mladima i brigu za njih. Subotama dajemo sve od sebe da donesemo duh Don Boscovog oratorija te Isusovu i Marijinu Ljubav ovdje u Stenjevec.

Dragi roditelji, ako želite da vaše dijete kroz igru i veselje osjeti Boga u punini, prijavite ga na naš oratorij. Radost zagarantirana! Dragi učenici, dođite na naš oratorij, a mi ćemo veseljem i zabavnim programom ispuniti vaša srca istinskom radošću.

Odgovore na sva pitanja i informacije možete zatražiti putem maila:

animatori.zupe.stenjevec@gmail.com